Aktiviteter 2022

2022-05-11, Medlemskväll, Åkersberga Växtförsäljning

kl 18.30 - 20.00

Många medlemmar hade anammat apellen att besöka Åkersberga Växtförsäljning för att till rabatterade priser (15%) köpa vaxter och trädgårdstillbehör. Köerna ringlade sig långa framför de tre kassorna.

2022-05-10, Besök i privat trädgård


Välkomna till Gittan och Kenneth Grimstig, Bromma Keramik, Murkelvägen 26, Åkersberga.

De visar sin radhusträdgård med bl.a. vattenfall, valnötsträd, vindruvor m.m. Vi får även besöka keramikverkstaden med möjlighet att köpa deras produkter.


nmälan till Kersti Kallin Jansson,
kj.kersti@gmail.com mobil 0734 - 33 8282


2022-04-24, Våröppning av Visningsträdgården

Många medlemmar hade antagit inbjudan att komma och hjälpa till att vårstäda i Visningsträdgården.

John fortsatte med bygget av råddjursstaket runt köksträdgården, många räftade klart i odlingssektionerna, rabatter rensades ur och komposthögen växte.

Här rensar Irmeli kanten till köksträdgården, medan Björn och Sofie, nya medarbetare, sprider ut kogödsel över odlingsytorna.


De som är lite äldre tillåter sig att vila lite på de nyss utställda sofforna (i bakgrunden).

John snickrar idogt på grinden till köksträdgården, som han har förberett hemmavid.

John får hjälp med staketet av Thomas.

I Barnens Trädgård hade ett av repen i balansgången ruttnat. Här jobbar Sofie och Björn med att ta bort resterna och montera ett nytt 36 mm syntetiskt rep som ska hålla för väder och vind.

Den kyliga blåsten avlöstes av uppsprickande molntäcke och värmande sol, och i växthuset bjöds deltagarna på korv och dryck som ett litet tack för dagens slit. Trädgården är nu betydligt vackrare än när vi kom!


Tack till alla som kom och hjälpe till!

2022-04-01, Resa till Nordiska Trädgårdar

23 personer deltog i den lyckade utflykten/resan till Nordiska Trädgårdar i Älvsjö.

Det var mycket bekvämt att kunna kliva på den hyrda bussen i Åkersberga och bli avsläppt vid ingången till mässan, för att sedan lika smidigt kliva på bussen med sina inköpta trädgårdsprodukter och bli "fraktad" tillbaka till Åkersberga, alltsammans till det subventionerade priset av 100 kr.

Tack Kersti, vår kassör, för attangemanget.

2022-02-16, Föredrag om jord

Niklas Vestin från Rölunda besökte oss på Åkersberga bibliotek och berättade livfullt om jord och hur man ska tänka och arbeta med den.


34 intresserade åhörare lyssnade och ställde många frågor.


En av behållningarna var "bolltestet". Krama jorden till en boll i handen. Den ska hålla ihop. När du delar den med ett finger ska den springa isär i några större bitar. Då är jorden perfekt!

2022-02-03, Åke Strid 90 år

Den 3 februari fyllde vår eminente emeritus 90 år. Ett glatt gäng av 11 medlemmar från bl.a. torsdagsgruppen överraskade honom i hemmet på eftermiddagen. -->

Åke hade sin vana trogen bullat upp ordentligt, till glädje och njutning för dem som steg in i huset. -->